ENGLISH

Üreticimize Yararlı Bilgiler


Zeytinyağı Nasıl Saklanır


Çeşme Ayasaranda mevkii 3309 Sokak No. 14 adresinde kurulu İşletmemiz 2016 yılı Eylül ayından itibaren hizmetinize girmiş bulunmaktadır.

Kontinü sistem ve iki fazlı olarak işletmemizde isteğe bağlı olmakla birlikte genelde soğuk su ile sıkım yapmaktayız.

Faaliyete geçtiğimiz günden bu güne kadar işletmemizi ziyaret eden ürününü getiren tüm komşularımıza öncelikle teşekkür ediyoruz.

Çalıştığımız sırada tanık olduğumuz ve doğru olmayan bazı uygulamaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Zeytinyağı, bir meyve suyudur. Zeytin ağacının meyvesi olan zeytin taneciklerinin sıkılması ve arıtılması ile ede edilir.

Her zirai ürün gibi Zeytin ve Zeytinyağı da bozulur ve özelliklerini yitirir.

Önemle uyarıyoruz ki,

Zeytin ağacının dibine düşenleri kesinlikle tepesinden topladıklarınızla karıştırmayınız. Zira zeytin tanesi toprak ile temas ettiği anda bozulmaya başladığı gibi içeriğindeki zeytinyağı da bozulmaya başlamakta, bileşenlerinden bazılarını kaybetmesinin yanında sertlik derecesi ( asit ) yükselmektedir. Yüksek asit değerine ulaşmış bir yağın asidi, özel usuller ile damıtılmadıkça ve özellikle beklemekle uçmaz ve kaybolmaz.

Zeytin dalından koptuktan sonra yağı artmaz. Bu nedenle toplanan zeytinleri, çuvalda, yerde veya beton veya taş zeminde bekletmeyiniz.

Tesisimiz ücretsiz toplama sergi bezi ve kasa hizmeti sunmaktadır. Aradığınızda kasalar bulunduğunuz yere getirilecektir.Zeytin özellikleplastik maddeden yapılmış çuvallar içerisinde kısa sürede pamucuklanır (küflenir) ve bozulur.

Unutmayınız, yüksek asit içeren zeytinyağı düşük asit içeren zeytinyağının üçte biri fiyatına alıcı bulur.

Zeytin hasat dönemi yöreye göre değişken olmakla birlikte Çeşme’de Eylül ayından Ocak ayına kadar hasat edilebilir.

Temmuz ve Ağustos aylarında zeytin dökülmesinin sorumlusu zeytin zararlılarıdır.

Bu zeytinleri toplayarak imha edin. Yerde bırakmayınız, sıkılmak üzere de saklamayınız. Aksi halde zeytin tanelerinin içesinde bırakılan zararlı yumurtaları larva ve sinek gibi zararlıya dönüşmekte, hasat sonuna kadar hatta çoğu kez gelecek yeni seneye de ürüne zarar vermeye devam etmektedir.

Zeytin Oleik asit ile Gliserin bileşiğidir. Ayrıca içerisinde insan vücudu için son derece değerli 230 bileşen doğal maddeler bulunmaktadır.

Zeytin bozulduğunda içeriğindeki doğal maddelerin bozulmasının yanında serbest oleik aist miktarı da artar ve yağın ekonomik olarak değeri düşer.

Asit oranı 3,3 oranının altında olan yağlar sağlık için yararlıdır. 3,3 den yüksek oranda asit içeren yağlar besin değeri olarak da düşük kalitededir.

Fotoğraf Galerisi

Ayasaranda Ayasaranda Ayasaranda Ayasaranda Ayasaranda